default header

Onze missie is u op verantwoorde wijze te laten spelen. 

De Canadian Bank Note Suriname N.V. wilt het dagelijks leven van mensen positief veranderen met kansspelen en sociale programma’s. 

Een verantwoord kansspel, dat wilt zeggen dat de speler op een bewuste wijze eraan meedoet. Essentieel daarbij is dat de spelers weten hoe dat moet. 

Verantwoord meedoen aan kansspelen, betekent dat je als speler rekening houdt met jouw eigen economische omstandigheden. Je zorgt er dus voor dat jouw deelname geen problemen levert voor jouwzelf en jouw omgeving. 

Kansspelen zijn leuk als je speelt met mate. Wij geven je vijf adviezen om dit te doen: 

1. Speel om je te vermaken, niet om geld te maken 

Bedenk dat meedoen aan kansspelen een manier is om je te vermaken en niet om geld te verdienen. Ook niet als er aantrekkelijke prijzen zijn die je gemakkelijk in de wacht zou slepen. Houd altijd voor ogen dat je meedoet om je te vermaken. 

2. Soms win je, soms verlies je 

Bedenk dat je bij elk kansspel kunt winnen én verliezen. Zo zijn kansspelen, dus verwacht niet dat je wint omdat je meedoet. 

3. Speel met mate 

Bepaal welk bedrag voor jou acceptabel is om uit te geven aan kansspelen, bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag. Zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft en straks geen geld meer hebt voor belangrijkere zaken. 

4. Doe alleen mee aan legale kansspelen 

Doe alleen mee aan kansspelen die een vergunning hebben van staatswege. 

Zeg nee tegen illegale kansspelen (verlotingen), ze schaden ons allen 

5. Jouw dierbaren zijn belangrijker dan kansspelen 

Meedoen aan kansspelen mag niet betekenen dat je geen tijd hebt voor jouw gezin en dierbaren. Houd rekening met jouw huishoudelijke budget en speel binnen jouw grenzen.